U Maloj sali KSC-a  premijerno izvedena monodramu „Điđa iz Džordžije“

U do posljednjeg mjesta ispunjenoj Maloj sali KSC-a Bugojno sinoć je Vernesa Manov izvela svoju monodrama“Điđa iz Džordžije ili sevdah na američki način .

Monodrama je tematski orijentisana na priču o bh ženi koja odlazeći živjeti na drugi kraj svijeta ne prestaje njegovati sevdah kao najveće blago kulturne baštine i priča priču o svemu što jeste na duši svake osobe koja je ponikla u našoj zemlji. Na zanimljiv, na trenutke i humorističan način otkriva tajne , puteve sevdaha, merhametluka, dobrote, žala, ašikovanja srca i duše našeg naroda.

„Điđa iz Džordžije“ je autorsko, muzičko-scensko djelo književnice Vernese Manov. Điđa kroz sevdah priča i pjeva priču o životu i kroz priču o životu, i na ozbiljan , i na humorističan način, gdje to treba utkati na sceni, ustvari, gradi viziju o svemu što jedna duša bosanskohercegovačka živi i kroz prošlost i kroz sadašnjost, ali i budućnost.

Autorica je sinoć za bugojansku publiku monoramu izvela premijerno a ranije je nastupala u Konjicu, Jajcu, Donjem Vakufu, Travniku... Kako je istakla već ima poziva i za nova gostovanja i do kraja godine „Điđa iz Džordžije“ će gostovati u još 9 bh gradova.

pogledano 3497 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri