KSC Bugojno dobitnik prestižnog priznanja

JU Kulturno sportski centar Bugojno dobitnik je specijalne nagrade Medjunarodnog žirija za dodjelu Nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja “Grozdanin kikot” za 2015.godinu.

Žiri , koji čine eminentna imena pozorišne umjetnost iz BiH, Srbije i Hrvatske, na jučer održanoj sjednici donio je odluku o dodjeli četiri ravnopravne nagrade za doprinos razvoju dramskog odgoja. Nagrada “ Grozdanin kikot” dodijeljena je Savi Anđelkoviću, univerzitetskom profesor u Francuskoj, dramskom piscu iz BiH Almiru Imšireviću, univerzitetskoj profesorici i lutkarki iz Hrvatske Maji Lucić , te Dijani Kržanić – Tepavac, dramskoj pedagogici i glumici iz Srbije.

Specijalnu nagardu žiri je dodijelio Kulturno sportskom centru Bugojno. Svečana dodjela nagrada bit će upriličena u dogovoru sa laureatima, a u sklopu obilježavanja važnih teatarskih datuma.

pogledano 1182 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri