Godišnji koncert Gradskog hora Bugojno

Sutra će u Kristalnoj sali Općine Bugojno bit održan godišnji koncert Gradskog hora Bugojno s gostima. Koncert počinje u 19:00 sati.

 

U svom trogodišnjem trajanju Gradski hor Bugojno postao je nezaobilazan učesnik kulturnih dešavanja u našem gradu. Sve više gostovanja na smotrama horova širom naše zemlje govori o kvaliteti koju svojim pjevanjem sevdalinki, etno pjesama iz regiona i nezaboravnim melodijama zabavne muzike pružaju publici članovi Gradskog hora Bugojna pod rukovodstvom profesora muzike Almira Vrebe.

Osim Gradskog hora Bugojno koncert će uveličati i gošće iz hora Udruženja žena Gradačac, Mješoviti hor "Harmonija" Sanski Most i te Gradski folklorni ansambl Bugojno.

Podršku u realizaciji koncerta pružit će i nastavnik muzike Advan Bauk, voditeljica Majda Velić, a program je osmislila učiteljica Habiba Musić.

Prilika je ovo da svojim prisustvom sutra u Kristalnoj sali Općine Bugojno, pružite podršku Gradskom horu Bugojno i uveličate ovu muzičku noć u našem gradu.

pogledano 1038 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri