"Zaštitimo djecu u saobraćaju" i u Bugojnu

U posljednjih nekoliko godina MUP SBK-a pojačano provodi aktivnosti na podizanju sigurnosti u saobraćaju, a posebno djece. Stoga je s početkom školske godine pokrenuo akciju pod nazivom "Zaštitimo djecu u saobraćaju".

Akcija se realizira u svim gradovima SBK-a, a kako je istakao portparol kantonalnog MUP-a Rusmir Prohan, uključeni su i u projektne aktivnosti iscrtavanja pješačkih prelaza u blizini školskih objekata. Projekat realizuju u saradnji sa nevladinom organizacijom Centar za edukaciju mladih iz Travnika.

Pješački prelazi u raznim bojama iscrtani su pred osnovnim školama i u našem gradu, a cilj je animirati školarce da ulicu prelaze upravo na tom mjestu.

Takođe, u planu je da zajedno sa pomenutom nevladinom organizacijom realizuju i zabavno - edukativni program u osnovnim školama, odnosno predstave koje će najmladjim osnovcima omogućiti upoznavanje sa saobraćajnim propisima koje trebaju znati svi polaznici u školu.

 

pogledano 584 puta
RTV BUGOJNO

Radio Bugojno postoji od 1969.godine i spada u red najstarijih radio stanica u BiH. Od tada do danas, kontinuirano se emituje program, a tokom ratnih godina, samo nekoliko kraćih zastoja zabilježili smo u emitovanju..

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri