Potpredsjednica FBiH razgovarala sa načelnikom općine Novi Grad Semirom Efendićem

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović posjetila je danas općinu Novi Grad Sarajevo gdje je razgovarala s općinskim načelnikom Semirom Efendićem. Prije samog sastanka posjetili su centralno spomen-obilježje ispred zgrade općine Novi Grad, gdje su učenjem Fatihe odali počast šehidima i poginulim borcima Novog Grada.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u našoj zemlji i o projektima koji se realiziraju u najmnogoljudnijoj općini u BiH. Potpredsjednica Melika Mahmutbegović istakla je da je općina Novi Grad primjer uspješnog rada lokalne zajednice, kojeg bi bilo dobro prenijeti i na druge lokalne zajednice u FBiH. Također je kazala da je to dokaz da se u uslovima u kojima se nalazimo, političkim i ekonomskim, mogu napraviti značajni iskoraci.

"Počašćen sam posjetom potpredsjednice FBiH i drago mi je da je naš rad prepoznat kao uspješan primjer", rekao je ovom prilikom načelnik Efendić. Na sastanku je bilo govora i o delegaciji BiH u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća evrope u Strazburu, gdje je načelnik Efendić u prethodnom mandatu obavljao dužnost člana bh. delegacije.

Budući da je potpredsjednica Mahmutbegović jedan od članova sa regionalnog nivoa, razgovarano je o budućim planovima i nastavku saradnje na tom polju. 

pogledano 397 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri