Potpredsjednica FBiH prisustvuje obilježavanju 24. godišnjice genocida u Srebrenici

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović prisustvuje obilježavanju 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a".

U Memorijalnom centru u Potočarima bit će obavljena zajednička dženaza i ukop posmrtnih ostataka 33 žrtve genocida. Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović izjavila je da današnji dolazak na komemoraciju u Potočarima predstavlja podršku žrtvama koje su nevine stradale u genocidu počinjenom u Srebrenici prije 24. godine.

- To je ujedno i poruka da se ovako nešto više nikada i nigdje ne ponovi - rekla je Mahmutbegović.

Navela je da je negiranje genocida potvrda da njegovi počinioci nisu odustali od svojih namjera, poražavajućim nazivajući da postoje ljudi koji to negiraju.

Nakon današnje zajedničke dženaze i ukopa broj žrtava koje će posljednje počivalište naći u Memorijalnom centru u Potočarima bit će 6.643, a traga se za još oko 1.000 osoba koje se vode kao nestali.

pogledano 1081 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri