Potpredsjednica Mahmutbegović čestitala Azri Dedić: „Pokazala si  nam kako se bori za domovinu“

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je čestitku mladoj bh. džudistkinji Azri Dedić na osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu ID u džudu održanom u Kölnu.

U čestitki se, uz ostalo, navodi:

„Draga Azra, u ime građana Federacije Bosne i Hercegovine i svoje lično ime, najsrdačnije ti čestitam na osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu. Veoma smo ponosni na sve tvoje uspjehe tokom 12 godina bavljenja sportom. Svojim nastupom uspjela si, ne samo zasjeniti konkurenciju na Evropskom prvenstvu, već svima nama još jednom pokazati kako se brane boje svoje domovine. Ti si, također, primjer kako se moramo boriti za svoje snove i biti istinski pobjednici.

Također, želimo čestitati tvome treneru g. Fikretu Bečiću, porodici i svima koji su te podržavali na putu do ovog velikog cilja i osvajanja zlatne medalje, kao sna svakog vrhunskog sportiste. Ujedno, tvoj uspjeh je još jedna potvrda zašto je važno da postoji Fond iz kojeg će se finansirati vrhunski sportisti.

Želim ti mnogo sreće u daljnjem radi i još puno zlatnih medalja“, kaže se u čestitki potpredsjednice Mahmutbegović koja je upućena Azri Dedić.

pogledano 1261 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri