Potpisan ugovor o donaciji sredstava za nabavku vozila Domu zdravlja Foča

Načelnik općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i zamjenik načelnika općine Foča Zoran Elez potpisali su jučer u Foči ugovor o donaciji sredstava za nabavku vozila Domu zdravlja Foča. Riječ je o sredstvima koja je, na inicijativu potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović, osigurala Općina Centar za nabavku terenskog vozila za pružanje zdravstvenih usluga stanovnicima u udaljenim fočanskim naseljima.

Mahmutbegović je nakon potpisivanja izjavila da su tokom njene posjete Foči prije nekoliko mjeseci predstavnici Opštine iskazali potrebu za takvim vozilom, te je od načelnika Ajnadžića tražila da se uključi u tu akciju, što je on rado prihvatio.

- Zahvaljujući njemu mi smo danas ovdje jer je Općina Centar Sarajevo izdvojila sredstva za kupovinu tog vozila - rekla je Mahmutbegović.

Ajnadžić je istakao da kada je od potpredsjednice saznao za taj problem nije sumnjao da tu inicijativu treba podržati.

- U interesu nam je da i Foča bude jaka, razvijena i sposobna da odgovori svim izazovima i zato želimo da pomognemo u skladu s našim mogućnostima - kazao je Ajnadžić.

Zamjenik načelnika Foče Zoran Elez zahvalio je potpredsjednici Mahmutbegović i načelniku Ajnadžiću za današnju donaciju. Pojasnio je da je Foča jedna od najvećih opština u BiH, te da će terensko vozilo dobro doći kako bi svi stanovnici dobili adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Na sastanku je dogovoreno da će Općina Centar u narednom periodu osigurati i sredstva za nabavku opreme vatrogasnoj jedinici u Foči.

Nakon potpisivanja, Mahmutbegović i Ajnadžić su obišli džamiju Aladžu i susreli se s nekoliko povratničkih porodica.

pogledano 1868 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri