Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović prisustvuje trodnevnom zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti pri Vijeću Evrope u Strazburu

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović prisustvuje trodnevnom zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti pri Vijeću Evrope u Strazburu

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, u svojstvu punopravnog člana i sekretara bh delegacije, prisustvuje radu 37. sjednice Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti pri Vijeću Europe, koja se održava od 29. do 31. oktobrau Strazburu o temi "Načelnici kao čuvari demokratije".

Rasprave na sjednicama usredotočit će se na pametne gradove i kibernetičku sigurnost, radne uslove lokalnih izabranih predstavnika, pravednu raspodjelu poreza u prekograničnim područjima, upotrebu jezika od strane lokalnih i regionalnih vlasti, te zaštitu raseljenih osoba.

Članovi će također razmatrati reviziju „Kodeksa dobre prakse za sudjelovanje građana u procesu odlučivanja“. Kao dio svojih aktivnosti, Kongres će razmotriti usvajanje dva izvještaja o lokalnoj i regionalnoj demokratiji u Ruskoj Federaciji i Bosni i Hercegovini, kao i izvještaj o posmatranju lokalnih izbora u Turskoj uključujući ponovljene gradonačelničkie izbore u Istanbulu 23. juna 2019. godine.

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović prisustvovala je, potpisivanju "Sporazuma o saradnji bosanskohercegovačkih načelnica".

Kao član političke grupe EPP/CEE, potpredsjednica Mahmutbegović prisustvovala je plenarnom sastanku ove političke grupe, te učestvovala u radu Odbora za tekuće poslove, čiji je član.

Osim navedenog, obilježit će se i 70. godišnjica Vijeća Europe.

pogledano 1868 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri