AHMIĆE NE SMIJEMO ZABORAVITI, ALI MORAMO GRADITI MOSTOVE MIRA

Potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović izjavila je danas u Ahmićima da zločin koji se dogodio u ovom selu prije 23 godine ne smije biti zaboravljen, ali da je potrebno graditi mostove mira zbog dobrobiti budućih generacija.

"Ovdje smo da iskažemo poštovanje prema svima koji su izgubili živote. Poruka za buduće generacije je da ove događaje ne smiju zaboraviti, ali moramo biti okrenuti ka budućnosti i zajedno sa svojim susjedima, bez obzira na sve što se događalo, pronaći zajedničke putove i graditi mostove mira", kazala je novinarima Mahmutbegović, sudjelujuću u obilježavanju godišnjice zločina u Ahmićima, u kojima su 16. aprila 1993. godine pripadnici HVO-a ubili 116 osoba.

pogledano 1212 puta
WEBMASTER

Radio Bugojno postoji od 1969.godine i spada u red najstarijih radio stanica u BiH. Od tada do danas, kontinuirano se emituje program, a tokom ratnih godina, samo nekoliko kraćih zastoja zabilježili smo u emitovanju..

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri