Kantonalni odbor Asocijacije mladih SDA SBK organizovao iftar u Šipovu

U organizaciji Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA SBK,  u utorak, 21.06.2016. godine organizovan je iftar za povratnike Bošnjaka Jezera i Šipova u Šipovu. 

Ovo je iftar u organizaciji Kantonalnog odbora Asocijacije mladih Srednjobosanskog kantona za povratnike Bošnjake Jezera i Šipova. U ovom prelijepom ambijentu ispred šipovačke džamije upriličeno je oko 100 iftara gdje se upoznaju, druže i sklapaju prijateljstva omladina Srednjobosanskog kantona sa Bošnjacima koji žive na ovom prostoru Republike Srpske.

Poruka ove omladine je da mislimo i na Bošnjake u Republici Srpskoj, da ih nismo zaboravili, da dijelimo njihovu borbu, te da su naše dove s njima i u ovoj noći Bedra. Maloprije jedan šipovljanin reče, Bošnjaci su bili, sada su i biće dio ovih prostora, a mi im, ako Bog da, želimo pomoći da to zaista bude tako, rekao je dr. Mersudin Hadžić, predsjednik Asocijacije mladih SDA SBK.

Druženje je sve nastavljeno do teravih namaza.

pogledano 1443 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri