TIKA donirala dva plastenika Medžlisu IZ Bugojno

Radi se o izuzetno značajnoj donaciji, profesionalnim plastenicima koji su smješteni u bugojanskom naselju Karadže, na zemlji Juse Velagića.

Postavljanje plastenika je u završnoj fazi.

- U plastenicima dimenzija 50 x 10 metara planirana je organska proizvodnja različitih poljoprivrednih kultura . Plastenici su opremljeni najsavremenijom opremom za mjerenje temperature, automatizirani su i ova vrijedna donacija sarajevskog ureda Turske agencije za razvoj (TIKE), itekako će dobro doći bugojanskom Medžlisu – ističe Haris Mujić, predsjednik Medžlisa IZ Bugojno.

Vrijednost projekta je 60.000 KM.

- Planiramo zaposliti dva radnika, i postati koperanti kompanije ESOF iz Donjeg Vakufa, kako bismo proizvode iz ovih palstenika mogli plasirati na evropsko tržište – kazao je Mujić.

Instaliranje plastenika je u završnoj fazi, nakon čega će pristupiti uređenju pravnog okvira, kako bi realizacija projekta počela.

 

pogledano 1805 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri