Održan Centralni predizborni skup SDP-a u Bugojnu

U Bugojnu predstavljeni kandidati SDP-a za sve nivoe vlasti.

U prisustvu velikog broja građana i simpatizera SDP-a, centralni predizborni skup  počeo je intoniranjem himne BIH, nakon čega je prisutne u ime domaćina pozdravio Admir Škandro, predsjednik OO SDP Bugojno i kandidat SDP-a za Skupštinu SBK, kazavši da 7.oktobra treba izabrati budućnost, a ne prošlost, podržati socijaldemokratiju i izabrati BIH za sve nas.

Nakon predstavljanja kandidata SDP-a za Skupštinu SBK, prisutnima se obratio dr.Sifet Mrkonja, nosilac Kantonalne liste, pozivajući prisutne da daju glas SDP-u i Planu 10 koji predstavlja, kako je istakao, rješenje za bh probleme. Mrkonja je izdvojio probleme u zdravstvu, o čemu je govorila i dr. Jasenka Herceg, kandidatkinja za Parlament FBIH, izdvajajući, da je SDP spreman preuzeti odgovornost  uz principe solidarnosti, jednakosti i dostupnosti u zdravstvu.

-SDP može i zna, izaberite Plan 10 i glasajte za Denisa Bećirovića - poručio je Nijaz Helez, nosilac liste za Parlament FBIH, nakon predstavljanaj kandidata s liste na čijem je čelu. Predstavljeni su i kandidati za Parlament BIH, a prisutnima se obratio Zukan Helez, nosilac liste.

-Idemo po cijeloj BIH, moramo podići ekonomiju, privredu, pomoći radnicima, vraćamo se sindikatu jer hoćemo radnike, a ne robove. Objavit ćemo javno registar boraca, mi se ne bojimo, niko od SDP-a nije uveo nijednog lažnog borca, da vidimo čiji su članovi stranke tamo. Zapamtite dobro, uvest ćemo borački dodatak za svakog borca koji ne radi, ukinut ćemo 1600 udruženja.Tu je ušteda 20 miliona KM – kazao je Zukan Helez i uputivši poziv građanima da izaberu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva.

Isti poziv uputio je i Nermin Nikšić, predsjednik SDP BIH, kazavši da je vrijeme da državu predstavlja čovjek koji će biti predsjednik svih građana BIH.

-SDP je usvojio Zakon o oduzimanju nezakonito stečene omovine i Zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala. Oba ova zakona trenutna vlast blokira i ne želi primjenu. SDP će nakon pobjede provesti ove zakone, a FBIH će dobiti USKOK – kazao je Nikšić u Bugojnu.

Na kraju je prisutne pozdravio prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

- Moju kandidaturu je podržalo sedam političkih stranaka, desetine političkih partija iz Evropske unije, veliki broj nevladinih organizacija i udruženja, ali ipak, za mene je najvažnija podrška građana BiH. Pobjeda SDP-a, mora biti čista kao suza. Borimo se se za svaki pedalj BIH, a naša politika je jedina koja može povesti ovu zemlju u EU - rekao je, između ostalog, prof.dr.Denis Bećirović.

Podržite Plan 10, kandidate ove partije na svim nivoima, kao i Denisa Bećirovića za člana Predsjeništva BIH, čulo se tokom skupa SDP-a u Bugojnu, koji je od strane učesnika ocijenjen kao jedan od najboljih.

pogledano 1584 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri