Pres-konferencija Saveza za bolju budućnost Bugojno

Općinska organizacija Saveza za bolju budućnost Bugojno (SBB) danas je organizovala posljednju pres-konferenciju u okviru predizborne kampanje pred predstojeće Opće izbore 7.oktobra.

 

Upućen je poziv građanima da glasaju za kandidate ove stranke, odnosno kandidata za člana Predsjedništva BiH Fahrudina Radončića, i poručeno da je „vrijeme za novu politiku i ljude, koji će raditi u interesu svih građana“.

Prvi se medijima obratio kandidat SBB-a za Skupštinu SBK-a Đemal Bilanović. On se zahvalio građanima koji su tokom predizborne kampanje podržavali skupove SBB-a, pozivajući ih da to učine i u nedjelju, na Dan izbora. Puno je, kaže, razloga za to.

-S ovog mjesta šaljem poruku svim građanima s pravom glasa. Ako ste zadovoljni s 400 maraka plaće glasajte za sadašnju vlast, ako ste sretni što se ne isplaćuju stipendije, poticaji poljoprivrednicima, naknade porodiljama, glasajte za sadašnju vlast. Ako ste sretni zbog vašeg strmoglavog siromašenja, a njihovog bogaćenja na račun vašeg rada, glasajte za ektuelnu vlast. Ako ste sretni odlaskom mladih u svijet, glasajte za ovu vlast. Glas za vladajuću elitu je glas protiv demobilisanih boraca, glas za one koji ne smiju dati podršku našim proslavljenim generalima. Glas za aktulenu vlast je glas za smrt sporta i kulture, obrazovanja i zdravstva, koji su na najnižim granama od nezavisnosti do danas.Nećemo dalje nabrajati sve ono što su „stručnjaci“ na vlasti upropastili - naglasio je.

Dodao je da Savez za bolju budućnost ima rješenja za sva pitanja u BiH, da zakoni postoje i da ih treba primjenjivati, te da treba „iskreno i pošteno krenuti u reformske procese".

-Nažalost, razumijemo mnoge od vas, prinuđeni ste u vlastitoj neimaštini u koju su vas doveli oni kojima slijepo vjerujete, da se zbog budućnosti svoje djece uredate u kolonu slijepih poslušnika nekad časne i poštene stranke, koja je bila bošnjački pokret. To danas, vidimo svi, nije stranka rahmetli Alije Izetbegovića - poručio je Bilanović.

Slične poruke biračima uputili su Adnan Hozić, kandidat SBB-a za Parlament Federacije BiH, i Kemal Duraković, kandidat SBB-a za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine.

-Nakon trideset dana kampanje, jasno je da će Savez za bolju budućnost biti kičma vlasti, i da su neminovne promjene. Mi imamo kandidate koji su spremni iznijeti teret tih promjena - naglasio je Hozić.

-Ja bih vas zamolio da podržite sve kandidate s liste SBB-a. Također, zamolio bih Bugojance da biraju ljude iz svog grada, koji će dušom i tijelom ginuti za ovaj grad, a ne tamo neke iz Kaknja, Visokog, Breze... Samo onaj ko dolazi iz Bugojna, može se najbolje boriti za svoj grad - zaključio je Duraković.

pogledano 1454 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri