SDP na kraju kampanje : Vlast poslati u opoziciju

Završetak jednomjesečne predizborne kampanje press konferencijom označio je Općinski odbor SDP-a Bugojno. Upućena je zahvalnost medijima na korektnom izvještavanju o predizbornim aktivnostima ove partije. Upućen je poziv biračima da glasaju za SDP, koji će nakon pobjede, kako je istaknuto, krenuti u realizaciju Plana 10, koji bi trebao doprinjeti boljem životu stanovnika naše zemlje.

Predsjednik OO SDP-a Bugojno Admir Škandro naredne izbore je nazvao prekretnicom za sve građane Bosne i Hercegovine, te kako je krajnje vrijeme da BiH krene putem evropskih integracija, o kojima su vladajuće stranke mnogo govorile, a gotovo ništa uradile u proteklom periodu. To je jedan od razloga, smatra Škandro, što birači moraju dobro razmisliti kome će dati svoj glas na narednim izborima.

-Građani u našoj zemlji su ogorčeni i nezadovoljni ukupnom situacijom što su pokazali tokom protekle predizborne kampanje. Žele da ovu vlast, koju čine SDA i HDZ pošalju u opoziciju. Vlast koja je zadužila građane u SBK sa 35 miliona maraka treba kazniti na izborima 7. Oktobra – poručio je predsjednik KO SDP SBK Nijaz Helez.

Potpredsjednik SDP-a BiH Zukan Helez, je naglasio kako će SDP po preuzimanju vlasti objaviti pravi registar boraca, uvesti borački dodatak, ukinuti 1600 boračkih udruženja i svesti ih na četiri osnovna. Najavio je i podršku penzionerima.

-Nemojte da vas kupe za jedan paket, da prodate svoj glas i patite naredne četiri godine. Glasajte po svojoj savjesti, glasajte za promjene. Prisdružite se pobjednicima, SDP pobjeđuje i idemo da gradimo nove kilometre autoputa, idemo u povećanje minimalnih penzija, idemo povećati najniže plaće, idemo da radnici nebudu robovi – poručio je Helez.

pogledano 1652 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri