Do 15 sati u Bugojnu glasalo 10.825 građana

Do 15 sati na području općine Bugojno glasalo je 10 825 građana s pravom glasa ili 37 %.

Po riječima predsjednika Općinske izborne komisije Mirze Ibrahimovića, očekivanja su da će izlaznost do 19 sati, kada bi se trebala zatvoriti biračka mjesta, biti i veća. Na adresu OIK-a po njegovim riječima stiglo je nekoliko primjedbi sa terena, na koje je OIK odmah reagovao .

Registrovano je i nekoliko primjedbi dostavljenih pisanim putem o kojima će se OIK izjasniti nakon okončanja izbornog procesa. Na biračkom mjestu u MZ Kopčić došlo je do problema usljed čega je u prekidu bio izborni proces u trajanju od 20 minuta.

Također, registrovan je i jedan prigovor upućen od strane Biračkog odbora u Prvoj osnovnoj školi . Dva člana Općinske izborne komisije su izišla na lice mjesta, nakon čega je sa činjeničnim stanjem upoznata i Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, koja je dala detaljnije upute o daljnjem postupanju vezanom za pomenuto biračko mjesto.

Predsjednik OIK-a Mirza Ibrahimović je istakao kako se nada da će sva biračka mjesta biti zatvorena na vrijeme u 19 sati, osim biračkog mjesta u MZ Kopčić gdje će proces glasanja trajati 20 minuta duže, zbog problema, koji su se dogodili u ranim poslijepodnevnim satima.

pogledano 1793 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri