U Donjem Vakufu otvoren Sedmi sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK-a

Sedmi sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK-a danas je otvoren u Sportskoj dvorani u Donjem Vakufu, u organizaciji Općeg udruženja obrtnika poslodavaca iz toga grada.

 

Sajam će trajati tri dana, a podršku njegovom održavanju pružili su generalni pokrovitelji Vlada SBK-a, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK-a, Ministarstvo privrede SBK-a, i Općina Donji Vakuf, te brojni sponzori.

Dobrodošlicu posjetiocima Sajma poželio je, u ime organizatora, član Organizacionog odbora i sekretar Udruženja obrtnika poslodavaca Donji Vakuf Ibrahim Ajanović.

-Sajam je svojevrsna potvrda rada našeg udruženja i prilika za njegove izlagače da razmjene iskustva i dogovore, možda, neke nove poslove. Hvala svima koji su doprinijeli da se on održi - kazao je Ajanović.

U svom obraćanju prisutnima načelnik Donjeg Vakufa Huso Sušić kazao je da su „ovakve manifestacije veoma korisne za lokalnu zajednicu, u kojoj su stvari danas bolje u odnosu na ranije godine“.

-Situacija je puno povoljnija nego onda kada smo tek počeli održavati sajmove u našem gradu. Povećao se broj zaposlenih, otvaramo nove kapacitete, više je privrednika. I to je jedan od razloga zbog kojih ovakve susrete planiramo organizovati i ubuduće - naglasio je.

Sedmi sajam obrta, poduzetništva i turizma SBK-a zvanično je otvorio kantonalni premijer Tahir Lendo, istakavši kako se radi o događaju koji je Vlada našeg kantona prepoznala kao nešto što treba podržati, jer doprinosi razvoju općine Donji Vakuf i cijelog SBK-a.

-Namjera Vlade SBK-a i resornih ministarstva je da podrže općinu Donji Vakuf na njenom perspektivnom putu, i razvoju obrta, poduzetništva i turizma. Taj naš cilj se sve više ostvaruje, tako da i učesnicima ovog sajma želimo da potpišu što više ugovora - istaknuo je.

Svoje proizvode na Sajmu obrta, poduzetništva i turizma SBK-a predstavilo je oko šezdeset izlagača iz mnogih bh gradova – Donjeg Vakufa, Bugojna, Travnika, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Fojnice, Visokog, Srebrenice, Jajca...

Upriličena je i gastro izložba članica deset udruženja žena iz BiH, od kojih su neka i nagrađena. Nagradu za najbolje slano jelo podijelile su članice Udruženja žena "Burma" Bugojno i Udruženje žena "Dukat" Visoko. Nagrada za najbolje slatko jelo pripala je Udruženju žena "Dukat" iz Visokog, a nagrada za opći dojam Udruženju žena "Emine" iz Turbeta.

Svečanost otvaranja Sajma nastupom su uveličali Vokalno-instrumentalni sastav „Forte“, Omladinski hor Centra za kulturu, informisanje i sport, te mališani iz Dječijeg vrtića iz Donjeg Vakufa.

Nakon što je danas svečano otvoren, za sve zainteresovane građane Sajam će biti otvoren i sutra do 21 sat, odnosno 16. novembra, do 18 sati.

pogledano 2224 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri