Skupština SBK izabrala 5 delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH

Skupština Srednjobosanskg kantona danas je na nastavku konstituirajuće sjednice izabrala delegate za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Prema odluci CIK-a o načinu dodjele mandata na osnovu Popisa stanovništva iz 2013. godine, iz Srednjobosanskog kantona u Dom naroda Pralamenta FBiH birat će se ukupno šest delegata, i to jedan Bošnjak, tri Hrvata, jedan Srbin, jedan iz reda ostalih.

Tajnim glasanjem zastupnici u Skupštini Srednjobosanskog kantona za Dom naroda Parlamenta FBiH, a osnovu 9 predloženih listi, izabrali su iz reda Hrvata: Marka Sarafa (HDZ BiH), Zdenku Džambas (HDZ BiH) i Iliju Nakića (HDZ BiH). Iz reda Bošnjaka izabran je Elvedin Mušanović (SDA), iz reda Srba Ljubinka Atanasijević (SDP BiH), a iz reda ostalih u Dom naroda federalnog parlamenta nije predložen niko, obzirom da u trenutnom sazivu Skupštine Srednjobosanskog kantona nema zastupnika koji se tako izjašnjavaju

pogledano 4550 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri