Reakcija potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović povodom izricanja oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju

Sarajevo, 31. mart 2016.godine

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE

-Svim sredstvima informisanja

 

Reakcija potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović povodom izricanja oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju: Šokantna, razočaravajuća i uznemirujuća za sve građane BiH i Hrvatske

 

Današnja presuda Haškog tribunala kojom se Vojislav Šešelj oslobađa svih optužbi je šokantna, razočaravajuća i uznemirujuća za sve građane BiH i Hrvatske, koji su osjetili sve strahote Šešeljeve nacionalističke retorike.

Nemoguće je razumjeti razloge i opravdanja koje je sud prezentirao s ciljem oslobadjajuće presude, ako znamo da je riječ o osobi koja je sudjelovala u agresiji na BiH i Hrvatsku, za što postoje nebrojeni dokazi.

Potrebno je razmotriti detalje današnje odluke Haškog suda, a BiH nakon toga mora hitno odlučiti na koji način će odgovoriti na ovu sramotnu presudu.

 

Služba za odnose s javnošću

pogledano 1409 puta
WEBMASTER

Radio Bugojno postoji od 1969.godine i spada u red najstarijih radio stanica u BiH. Od tada do danas, kontinuirano se emituje program, a tokom ratnih godina, samo nekoliko kraćih zastoja zabilježili smo u emitovanju..

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri