Aziz Šehović iz Brčkog: „Fantastičan je osjećaj biti na Ajvatovici“

Aziz Šehović iz Brčkog je posljednjih godina redovan učesnik pohoda na Ajvatovicu i jedan od inicijatora i organizatora dolaska konjanika Prusac.

 

-Želim da gajim bošnjačku tradiciju i kulturu, kao i svi drugi narodi što rade. Ajvatovica sve više zaživljava i u Brčkom, tako da smo ove godine imali fantastičan ispraćaj. Evo, prijatelji zovu cijeli dan, a ja im prepričavam utiske - kazao je.

Fantastično je, dodaje, biti kod raspukle stijene, i osjetiti duhovnost i ljepotu tog mjesta.

-Stvarno sam presretan da mi je Bog dao zdravlje, i priliku da u 65. godini jašem na konju. Ovo je doživljaj koji ne bi mogao doživjeti u inostranstvu, odakle sam se vratio. Ovo nema nigdje - naglasio je.

Smatra da bh dijaspora treba dolaziiti više na Ajvatovicu jer je „ starost najljepše dočekati u svom zavičaju.

-Tamo negdje je bolje, ali ovdje je puno ljepše, ovdje je čovjek sretniji - zaključuje Aziz Šehović, koji je ove godine ponio epitet najkićenijeg konjanika na Ajvatovici.

Veli da sve veći interes za dolaskom na Ajvatovicu vlada kod najmlađih članova njegove porodice, ali i kod djevojaka iz njegovog konjičkog kluba, koje su izrazile želju da budu u brčanskoj konjici za Prusac.

pogledano 1017 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri