Privor: Centralna manifestacija u subotu

Višednevna manifestacija „Dani otpora Privor 1992.-Dani slobode Privor 2017.“ ulazi u završnicu. Sutra 12.augusta bit će održan centralni dogadjaj ove manifestacije pod nazivom „Dova šehidima-opomena živima“.

U 10. 30 sati učesnici manifestacije će obići mezarja u Svilićima i Voljevcu i proučiti fatihu pred duše šehida.Nakon klanjanja podne namaza, kod OŠ Voljevac, bit će proučen tevhid i dova šehidima, a potom će se prisutnima obratiti organizatori i gosti tradicionalne, 19. po redu manifestacije „Dani otpora Privor 1992.-Dani slobode Privor 2017.“U nedjelju, 13.augusta bit će odigrana finalna utakmica 19.memorijalnog turnira u malom nogometu.

Podsjetimo, od 21.juna,u sklopu manifestacije „Dani otpora Privor 1992.-Dani slobode Privor 2017., realizovane su javne tribine, izložbe ratnih fotografija, promocije knjiga i drugi vjerski, sportski i kulturni sadržaji.

Organizator manifestacije je Udruženja gradjana „Bolja budućnost-Privor-Voljevac“.

pogledano 594 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri