U Fojnici održane Sportske igre RVI F BiH

Savez ratnih vojnih invalida Zeničko - dobojskog kantona sa 46 bodova sveukupni je pobjednik 14. sportskih igara RVI Federacije BiH, koje je ovog vikenda uspješno u Fojnici organizovao federalni savez RVI.

Pokrovitelj igara bilo je Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno- oslobodilačkoga rata, a tehnički domaćin Savez i RVI Srednjobosanskog kantona.

14. sportske igre RVI Federacije BiH je otvorio ministar doc.dr Salko Bukvarević, a prisutnima se obratio predsjednik Saveza RVI Federacije BIH, Esad Delić, koji je istakao da su ratni vojni invalidi najzaslužniji u odbrani Bosne i Hercegovine, poslije šehida i poginulih boraca.

U konkurenciji 350 sportista iz sedam kantona Federacijie BiH, ekipe Zeničko-dobojskog kantona prva mjesta su osvojile u sjedećoj odbojci, streljaštvu i bacanju kugle, drugoplasirani su bili u malom nogometu, stonom tenisu i šahu, a četvrti u pikadu i ribolovu. U ukupnom plasmanu drugo mjesto osvojili su sportisti iz Unsko-sanskog kantona, dok su trećeplasirani bili RVI Tuzlanskog kantna.

Ekipe Saveza RVI SBK-a na 14.sportskim igrama u Fojici osvojile su dva treća mjesta, u pikadu i bacanju kugle.

pogledano 667 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri