POTPREDSJEDNICA FBIH PODRŽALA DONOŠENJE ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TRANSPLATACIJI ORGANA I TKIVA U SVRHU LIJEČENJA

POTPREDSJEDNICA FBIH PORDŽALA DONOŠENJE ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O TRANSPLATACIJI ORGANA I TKIVA U SVRHU LIJEČENJA

Nakon nedavnog sastanka i razgovora sa predstavnicima Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika Federacije BiH, gdje su razmijenjena iskustva te istaknuti praktični problemi, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, aktivno se uključila u proces donošenje potrebnih izmjena i dopuna Zakona o transplataciji organa i tkiva u svrhu liječenja.

Uvažavajući veoma tešku situaciju u kojoj se nalaze osobe koje su u potrebi dijalize i transplatacije organa, potpredsjednica Mahmutbegović odmah je poduzela niz aktivnosti za što skorije donošenje Zakona o izmjenama i dopunama zakona o transplataciji organa i tkiva u svrhu liječenja. Obavljeni su razgovori sa članovima oba Doma Parlamenta FBiH, a obzirom da su oni iskazali spremnost za donošenje Zakona, isti je uvršten na 14. vanrednu sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, koja će biti održana već u četvrtak 09. novembra ove godine.

Potpredsjednica Mahmutbegović želi izraziti svoje zadovoljstvo zbog činjenice da su ovi prijedlozi dobili podršku i da postoji spremnost i želja da se raspravlja o ovoj problematici, da se navedeni Zakon usvoji te naglašava da će i ubuduće davati punu podršku kako bi se stanje u ovoj oblasti unaprijedilo.

pogledano 427 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri