"Tri grada, tri pjesnika" večeras u Gornjem Vakufu - Uskoplju

Večeras će u  s početkom u 19:00 sati   u Centru za obrazovanje, sport i kulturu Gornji Vakuf-Uskoplje biti upriličeno  Poetsko veče “Tri grada,tri pjesnika”.

Autori poezije su: Ensar Bukarić(Gornji Vakuf -Uskoplje), Nijaz Rujanac (Donji Vakuf) i Vernesa Manov(Bugojno).

Poetske performanse će izvesti  članice Teatra Fedra Bugojno: Melisa Mekić, Milada Avdagić, Iman Alibegović,  stihove  će govori Haris Bukarić, a moderatorica je Nermina Gudić.

Poslije Gornjeg Vakufa-Uskoplja pjesnici će svoju publiku poezijom počastiti i u Donjem Vakufu, te u okviru TIFBU festivala u Bugojnu.

Autori su predstavljali Gornjovrbasku regiju i BIH na Međunarodnom 27. susretu pjesnika Književnog kluba “Miroslav Mika Antić” u Inđiji, u septembru 2017.godine, gdje su pozvani da gostuju i na manifestaciji”Noć boema”u martu 2018.godine. Pjesnici će u februaru gostovati i u Književnom klubu ” Plava paleta” u Zenici, gdje će se predstaviti zeničkoj publici, a nakon toga u Sarajevu u okviru Planet poezije.

pogledano 408 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri