Uspjeh članica Mažoret kluba „Uskopljanke“  na Prvom evropskom mažoret kupu u Ohridu

Veliki uspjeh postigle su članice Mažoret kluba "Uskopljanke“, koje su predstavljale Nacionalni mažoret savez BiH na Prvom evropskom mažoret kupu Alpe-Dunav-Adria (ADA) u Ohridu.

 

-Kup je održan od 25. do 28. oktobra, a vratile smo se u naš grad sretne, jer smo kao predstavnice državnog mažoret saveza osvojile najveći broj priznanja i pehara - kazala je predsjednica Nacionalnog mažoret saveza i Mažoret kluba "Uskopljanke“ Jadranka Zeko.

Dodaje da su članice ovog kluba, u kategorijama seniora, kadeta i juniora, u disciplinama "štap“ i "pom pon“, osvojile u Makedoniji nekoliko vrijednih odličja.

- Dostojno smo predstavile naš mali grad i državu Bosnu i Hercegovinu, te se vratile kući bogatije za tri evropska srebra i dvije brončane medalje. Naravno, čestitam svim timovima, a posebno našem, Nacionalnom mažoret timu - naglasila je.

Po njenim rječima, na Kupu je učestvovalo više od 500 mažoretkinja, koje su predstavljale najbolje timove iz pet zemalja - Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Moldavije i Bosne i Hercegovine.

-Moram se zahvaliti Općini Gornji Vakuf-Uskoplje i svima drugima koji su pomogli da odemo na ovaj značajni kup, i koji cijene to što mi radimo. Rezultatima, koje smo postigli, opravdali smo njihovo povjerenje - istakla je.

Također, izrazila je nadu da će članice Mažoret-kluba "Uskopljanke“ biti i u budućnosti najbolji promotori svog grada i države.

-Vratile smo se kući prepuni pozitivnih dojmova, lijepog druženja, i novih poznanstava. Hvala domaćinima, gradu Ohridu i Evropskoj asocijaciji ADA na odlučnoj organizaciji takmičenja - kazala je Jadranka Zeko.

pogledano 1920 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri