Saopćenje  za javnost- napad na načelnika Gornjeg Vakufa - Uskoplja
              U povodu napada na načelinka općine Gornji Vakuf - Uskoplje dostavljeno je saopćenje za javnost u koje prenosimo u cjelosti:
 
 
 
Dana, 09.05.2019. godine u popodnevnim satima (oko 13:30 ) na lokaciji parkinga industrijske zone u Batuškom lugu bb u Gornjem Vakufu-Uskoplju, fizički je napadnut načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević. 
 
Uz verbalno vrijeđanje , psovke i prijetnje smrću sa drvenim predmetom dužine oko jedan metar koji je držao u ruci napad je izvršio Salih Kasumović zvani Ikan. Na sreću, posljedica nije bilo jer je istog spriječio u njegovim namjerama gospodin Husein Fale građevinski inspektor koji se nalazio zajedno sa Općinskim načelnikom, kao i sugrađanin Saudin Trkić koji je kasnije došao i koji je pokušao smiriti imenovanog. 
 
Ovo je bio drugi put da Općinski načelnik prilikom obavljanja dužnosti u posljednjih godinu dana bude napadnut od iste osobe na javnom mjestu, čime je bila ugrožena njegova lična sigurnost. 
 
Ovakvi postupci, zastrašivanja i napadi na Općinskog načelnika je i  napad na institucije općine koje obavljaju svoje dužnosti u skladu sa Ustavom BiH, F BiH, Srednjobosanskog kantona, Statutom općine i drugim propisima koje su date u nadležnost lokalnoj zajednici. 
 
Zato od nadležnih policijskih i pravosudnih organa tražimo da se aktivno uključe i provedu sve zakonske radnje i postupke protiv imenovanog, kako bi spriječili dalje ugrožavanje sigurnosti institucija i građana ove Općine kao i neželjene posljedice do kojih bi moglo doći.
 
 
 
 
                                                                               Kabinet općinskog načelnika 
 
                           
 
           
 
 
.
 
 
          
 
pogledano 939 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri