Okončan generacijski projekat u Gornjem Vakufu-Uskoplju

Okončani su radovi u Gornjem Vakufu-Uskoplju na rekonstrukciji Gradske ulice i još 8 sekundarnih ulica u užem gradskom jezgru, odnosno na prvoj fazi takozvanog generacijskog projekta, vrijednog 4 166 333,63 KM .

Ugovor o rekonstrukciji Gradske ulice (od benzinske pumpe INA do gornje džamije), te ulica koje se priključuju na Gradsku, a to su: Mala, Vladimira Nazora, Fra Anđela Zvizdovića, Branka Mikulića, Park, Preporod, Manovića sokak i Ridžalev sokak načelnik općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević sa konzorcijem “Izgradnja Tojaga” d.o.o. Mostar i “Mukić -Komerc “d.o.o. Jajce potpisao je 01. augusta prošle godine.

-Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je ovaj projekat gotovo okončan. Ostalo je još nekoliko sitnica koje je nadzorni organ uočio i odredio rok za otklanjanje. Prva faza ovog projekta je vrijedna 4166 000 KM. Proveden je tender i za projekat rekonstrukcije trotoara i javne rasvjete i to bi trebalo biti okončano do kraja novembra. I na ovim projektima već je okončano oko 50 do 70 % posla. U većem dijelu rekonstruisanih ulica u funkciji je i nova javna rasvjeta sa led svjetiljkama. Bio je to jedan od najkompleksnijih i investicijski najjačih projekata na području Općine u posljednjih 30 godina. Za sve je trebalo dosta strpljenje i ovom prilikom se zahvaljujem građanima koji su sve to trpjeli u proteklih godinu dana, istakao je načelnik Općine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević.

Inače, ugovor koji je potpisan prošle godine predviđao je izgradnju kompletno nove kanalizacione mreže sa priključcima za odvod fekalnih i oborinskih voda, vodovodne mreže sa priključcima, ulične rasvjete, trotoara kao i same kolovozne trake u užem gradskom jezgru Gornjeg Vakufa-Uskoplja koji je na ovaj način dobio novi, funkcionalniji i savremeniji izgled.

pogledano 1208 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri