Potpredsjednica FBiH dr. Melika Mahmutbegović uputila telegram saučešća povodom smrti akademika Muhameda Filipovića

Potpredsjednica FBiH dr. Melika Mahmutbegović uputila telegram saučešća povodom smrti akademika Muhameda Filipovića

Povodom smrti akademika Muhameda Filipovića, potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je danas telegram saučešća članovima porodice i Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

"Akademik Muhamed Filipović je jedan od najznačajnijih intelektualaca koje je iznjedrila Bosna i Hercegovina. Tokom decenija akademske, političke i diplomatske karijere, profesor Filipović bio je i ostao istinski promotor vrijednosti Bosne i Hercegovine, njezine kulture, jezika, tradicije, uvijek štiteći interese države i svih njezinih građana. Kao takav, ostavio je dubok trag u historiji Bosne i Hercegovine, te zaslužio veliko poštovanje građana ove zemlje.

Pogođeni tugom, izražavamo duboko saučešće zbog ovog velikog gubitka. Vjerujemo da će se njegovo veoma plodno djelo tek istraživati i valorizirati u godinama koje dolaze, ali smo uvjereni da će Bosna i Hercegovina vječno pamtiti ime Muhameda Filipovića".

pogledano 1219 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri