Čestitka u povodu Medjunarodnog dana obrazovanja - potpredsjednica F BiH dr. Melika Mahmutbegović

Potpresjednica F BiH dr. Melika Mahmutbegović uputila je čestitku u povodu Medjunarodnog dana obrazovanja.

   Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Međunarodni dan obrazovanja. Posebne čestitke upućujem prosvjetnim radnicima, učenicima i studentima, školskim i akademskim menadžmentima te svim uposlenima u ovoj izuzetno važnoj društvenoj oblasti.

   Obrazovanje i odgoj djece izuzetno je težak i odgovoran posao. Ujedno, to je i plemenita misija koja stvara temelj izgradnje obrazovanog i odgovornog pojedinca te kreira njegove moralne vrijednosti. U našoj državi sve više jača svijest o ulozi obrazovanja ali treba još mnogo ulagati u poboljšanje sistema, polazeći pri tome od činjenice da obrazovanje zauzima strateško mjesto na listi prioriteta u svakoj državi koja želi bolju budućnost i prosperitet.

   Današnji dan je zato prilika da podsjetimo na značaj obrazovanja za ukupan razvoj društva u cjelini i da pokažemo više uvažavanja prema svima koji su, na bilo koji način, uključeni u taj proces.

  Čestitam vam Međunarodni dan obrazovanja!

pogledano 1171 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri