Organizator sajma je Općina Bugojno u saradnji sa Asocijacijom organskih proizvođača SBK-a. Tom prilikom uručene su zahvalnice najuspješnijim izlagačima, a prvu Zlatnu plaketu i zlatnu korpu organskih proizvoda Organsko F BiH dodijelio je…
Uz mnogobrojna iznenađenja i posebne pogodnosti za kupovinu, dm je sa svojim kupcima u Bugojnu obilježio početak rada preuređene dm prodavnice na adresi Bosanska 6.
Zbog loših uslova za život, neka od bugojanskih sela gotovo da su potpuno iseljena.Slučaj je to sa selima u Mjesnoj zajednici Bunta u kojima, čini se, niko više ne želi ostati.
Sinoć održanim predizbornim skupom u Donjem Vakufu, Savez za bolju budućnost BIH nastavio je s predstavljanjem kandidata za sve nivoe vlasti. Okupljenim članovima i simpatizerima stranke, obratio se i Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a…
Na oglednom polju na lokalitetu Vučipolje-Kandija i ove godine organizovana je manifestacija"Dani polja hibrida kukuruza". Manifestacija je okupila okupila veliki broj poljoprivrednih proizvođača za koje je organizovana i prezentacija hibrida kukuruza.
SDA u proteklom mandatnom periodu je uspjela napraviti značajne pomake kada su u pitanju privreda, zapošljavanje i infrastruktura,kazano je na početku, druge po redu press konferencije OO SDA Bugojno, u sklopu predizborne kampanje…
Aktuelna politička situacija,tema je press konferencije Općinskog savjeta Stranke za BiH u Bugojnu.Tom prilikom predstavljeni su i kandidati ove stranke za Opće izbore 2018.
Uz prisustvo potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović i direktora Federalnog zavoda PIO/MIO Zijada Krnjića Udruženje penzionera-umirovljenika Bugojno održalo je sastanaka na kojem je razmatrano poboljšanje uslova u prostorijama koje koristi ovo Udruženje.

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri