"Nismo same, imamo Vas ! " moto je pod kojim će Udruženje "Donna"  obilježiti 24. oktobar - Dan roza vrpce. Poziv je upućen gradjanima da podrže ovu aktivnost.
Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači koji podnose zahtjeve za poticaj poljoprivredne proizvodnje s federalnog nivoa da su dužni najkasnije do 14.11.2017. godine prijaviti Plan proizvodnje za 2018. godinu na obrascu PPP.
Večeras će u Kristalnoj sali Općine Bugojno u 18:00 sati biti promovisana knjiga „Spoznaja“  autorice Elvise Kovačević, Bugojanke koja živi i radi u Americi. Bugojno je odabrala da bude prvi grad u kojem…
Služba za poljoprivredu općine Bugojno u saradnji sa bh predstavništvom njemačke firme Carl Kuehne , za zainteresirane poljoprivrednbe proizvođače, upriličila je prezentaciju programa proizvodnje i plasmana zelenog feferona.
U povodu oktobra-mjeseca zaštite od požara, u krugu Vatrogasnog društva Bugojno, danas je za učenike bugojanskih osnovnih škola upriličena edukatvno – pokazna vježba.
15. oktobar se obilježava kao Svjetski dan bijelog štapa, a to je uvijek prilika da se ukaže na poteškoće s kojima se susreću članovi ove populacije.Tako je bilo i na jučerašnjem druženju članova…
 GODIŠNJICA SMRTI PRVOG PREDSJEDNIKA R BIH ALIJE IZETBEGOVIĆA
Sutra će u zgradi Općine Bugojno s početkom u 11:00 sati  biti održana  prezentacija „Program proizvodnje i plasmana paprike - feferon“. Prezentator je firma Carl Kuehne doo, poslovnica Mostar. Zainteresovani poljoprivredni proizvodjači mogu…

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri