MDD „Merhamet Bugojno“ podijelio 100 ramazanskih paketa

Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Islamic Relief“ MDD „Merhamet Bugojno“  upriličilo je podjelu ramazanskih paketa za socijalno ugrožene stanovnike na području naše općine.

Riječ je o stotinu paketa sa prehrambenim artiklima, koji su namijenjeni korisnicima ove humanitarne organizacije. Pored pakata sa osnovnim prehrambenim artiklima svaki od korisnima dobio je i 10 kg brašna.

Kako je naglasio Tahir Alibegović, predsjednik „Merhameta Bugojno“ ovo je jedna od brojnih akcija podjele pomoći siromašnom stanovništvu tokom mjeseca ramazana. Po riječima Alibegovića prije 15 dana upriličena je i podjela proizvoda koje je bugojanskom „Merhametu“ doniralo preduzeće „Ovako“.

„Islamic Relief“ je humanitarna organizacija koja je 1984. godine osnovana u Velikoj Britaniji, a u našoj zemlji je prisutna od 1992. godine. U više navrata je svojim donacijama pružala humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu u svim krajevima BiH.

pogledano 824 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri