OŠ GRAČANICA: ODRŽANO OPĆINSKO TAKMIČENJE OSNOVNIH ŠKOLA IZ PREDMETA DEMOKRATIJA I LJUDSKA PRAVA

Jučer je u OŠ Gračanica održano Općinsko takmičenje osnovnih škola iz predmeta Demokratija i ljudska prava. Takmičenje se tradicionalno organizuje u osnovnim i srednjim školama svake godine u okviru Civitasovog "Projekta građanin."

Na jučerašnjem takmičenju, učešće su uzeli učenici iz pet osnovnih škola. Učenici Prve osnovne škole predstavili su se sa temom: Problem ovisnosti mladih o internetu, Druga osnovna škola sa temom: Problem nargile u BiH, Treća osnovna škola: Humanost na djelu, OŠ Gračanica: Uniforme u školama da ili ne i OŠ Drvetine sa temom: Brak prije fakulteta.

Tročlanu komisiju činili su Edin Huskić, profesor geografije i demokratije i ljudskih prava, Salih Gurbeta profesor informatike i dopredsjedavajući u OV Bugojno i Samra Rustempašić profesorica historije i demokratije i ljudskih prava. 

Članovima komisije nije bilo nimalo lako s obzirom na to da se svaka škola predstavila u najboljem svjetlu. Ipak pobjedu su odnijeli učenici Treće osnovne škole, drugo mjesto pripalo je Prvoj osnovnoj školi, a OŠ Gračanica, koja je ujedno bila i domaćin u ovom takmičenju, osvojila je treće mjesto. 

Učenicima i nastavnicima Treće osnovne škole možemo samo još poželjeti da na Kantonalnom takmičenju uspješno predstave svoj grad.

pogledano 1352 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri