Uskrs: HKD "Napredak" Bugojno organizuje Uskrsni koncert

U organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak Podružnica Bugojno u nedjelju, 16. aprila bit će održan Uskrsni koncert u 19:00 u Hrvatskom domu.

Poziv je upućen gradjanima da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje ovog velikog katoličkog blagdana. Pored članova Napretkovih glazbenih sekcija i Folklornog ansambla u programu prvi put učestvuju specijalni gosti - Međureligijski hor HARMONIJA iz Sanskog Mosta pod rukovodstvom profesorice Alme Karabeg. Međureligijski hor HARMONIJA je održan je 2012. s ciljem da pjesmom duhovnog i svjetovnog karaktera svih nacija i konfesija s područja BiH širi mir, ljubav, toleranciju i potrebu za suživotom na ovim prostorima. Dolazak gostiju iz Sanskog Mosta je uzvratni posjet, kao dio saradnje Ženskog vokalnog ansambla Napredak iz Bugojna i Vokalnog ansambla Bugojno, koji već nekoliko godina učestvuju na međunarodnoj manifestaciji „Sedmica mira“ u Sanskom Mostu. Poseban gost bit će i predsjednik nevladine organizacije Centar za izgradnju mira imam Vahidin Imamović, organizator ove međunarodne manifestacije i dokazani promotor mira, tolerancije i dijaloga među ljudima.

pogledano 498 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri