Otvorena izložba grafika Huseina Šljive

Sinoć je u sklopu Bugojanskog proljeća u Umjetničkoj galeriji KSC-a otvorena izložba grafika autora Huseina Šljive. Izložba nosi naziv „ Manuelni otisak printane duhovnosti“.

Posjetioci sinoć otvorene izložbe grafika u Umjetničkoj galeriji imali su priliku vidjeti radove grafičara, fotografa i likovnog pedagoga Huseina Šljive, koji se , posebno grafikom , bavi skoro 20 godina. Njegovi najčešći motivi su portreti i aktovi kojima želi da ukaže na apsurd današnjeg čovjeka i društva. Prilikom otvaranja izložbe prisutnima su se obratili direktor KSC-a Vahid Duraković i sam autor Husein Šljivo.Svi zaintresovani građani, izložbu mogu pogledati i u narednim danima.

Što se tiče ostalih dogadjaja u sklopu Bugojanskog proljeća, večeras se kolažnim program predstavlja OŠ „Gračanica„ dok će  u  nedjelju u 19 sati  biti organizovano književno veče Gimnazije Bugojno u saradnji sa Nansen dijalog centrom iz Sarajeva.

pogledano 453 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri