Bugojanski poljoprivrednici posjetili sajam u Novom Sadu

U organizaciji općine Bugojno a pod pokroviteljstvom načelnika Hasana Ajkunića u prošlu subotu je upriličena posjeta ovdašnjih poljoprivrednika 84. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

 

Sajam je posjetilo pedeset poljoprivrednih proizvođača s područja općine Bugojno koji su se, tom prilikom, imali priliku upoznati s najnovijim trendovima u poljoprivrednoj proizvodnji.

Pored savremenih poljoprivrednih mašina i mehanizacije, najveći dojam na posjetioce ostavio je izbor krupne i sitne stoke, koja se mogla vidjeti na sajmu.

Kako je na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća rekao predsjedavajući Igor Vrljić, koji je informisao vijećnike o posjeti bugojanskih poljoprivrednika Novom Sadu, ovakvi sajmovi su prilika da poljoprivrednici s različitih područja razmjene iskustva i upoznaju se s novim proizvodima i tehnikama rada u poljoprivredi.

U resornoj općinskoj službi saznajemo da su, u grupi koja je posjetila Novi Sad, bili predstavnici Veterinarske stanice Bugojno koji su, skupa s “Bosna sunce osiguranjem” bili donatori ulaznica za sajam.

Osvježavajuće piće za poljoprivrednike obezbjedio je “Man-market”, dok je Općina Bugojno izdvojila sredstva za prijevoz.

Sve u svemu, bugojanski posjetioci novosadskog sajma mogu biti zadovoljni organizacijom odlaska na pomenuti sajam, i posjetom koja bi trebala postati tradicionalna u budućnosti.

pogledano 1004 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri