Načenik Hasan Ajkunić uprilčio prijem za najuspješnije osnovce

Danas je načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, upriličio prijem za učenike osnovnih škola , prosvjetne radnike i direktore škola s ciljem da im i na ovaj način oda priznanje za sav uloženi trud i postignute rezultate na takmičenjima na nivou Općine, SBK i Fedrecije BiH.

Pravo je zadovoljstvo bilo prisustvovati sastanku  i zabilježiti priču učenika koji su bili najbolji, i tako  skromno govore  o svojim uspjesima, a postigli su puno. Načelnik općine Hasan Ajkunić izrazio je ovom prilikom radost i ponos na ove uspjehe, a direktori škola skrenuli pažnju koliko je značajna i podrška i priznanje lokalne zajednice.

Kako se čulo tokom sastanka, uspjeh je još značajniji kada se ima u vidu da su ovo rezultati ostvareni u vannastavnim aktivnostima i uz dodatne napore samih učenika ali i njihovih nastavnika.

Sastanku s načelnikom prisustvovao je samo dio uspješnih učenika osnovnih škola, koji su podijeli radost i ponos zbog dobrih rezultata.

Načelnik općine Hasan Ajkunić ovom prilikom kao nagradu učenicima i prosvjetnim radnicima osigurao je i jednodnevnu ekskurziju kao poticaj da u narednim godinama budu još bolji.

Na sastanku su pokrenute i inicajtive da se najtalentovanijim učenicima obezbijedi poseban prostor i zajednički rad, kako bi se na takav način još kvalitetnije pripremali za takmičenja i ostvarili još bolje rezultate.

Znanje je ono što krasi ove uspješne učenike, i to je na dobar način prepoznato i  u našem gradu. Vjerujemo da će i ubuduće zahvaljujući znanju i svojim vještinama na najbolji način predstavljati Bugojno  ne samo u našoj zemlji nego i inostranstvu.

pogledano 1193 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri