Dan žalosti u BiH

Pred zgradom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na zgradi Predsjedništva BiH, kao i na drugim državnim, entitetskim, kantonalnim i općinskim institucijama zastave su spuštene na pola koplja zbog obilježavanja 22. godišnjice srebreničkog genocida.

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama bh. institucija. Na taj način odaje se počast žrtvama najvećeg stradanja u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

Na području našeg grada Dan žalosti je također obilježen spuštanjem zastava Bosne i Hercegovine i Općine Bugojno na jarbolima na platou ispred Kulturno-sportskog centra.

Službene zastave se spuštaju na pola visine kao znak žalosti ili velikog društvenog nemira, a ova tradicija nastala je još u 17. stoljeću.

pogledano 1051 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri