Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje obilježio Dječiju nedjelju

„Dječija nedjelja“ se tradicionalno obilježava početkom oktobra širom Bosne i Hercegovine. Kao i prethodnih godina Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Bugojno „Dječiju nedjelju“ je obilježio nizom edukativnih i zabavnih događa.

 Dječija nedjelja se i ove godine obilježava s ciljem promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige za djecu i jačanja odgovornosti svih subjekata koji brinu o djeci. Da bi ovu sedmicu obilježili na prigodan način, polaznici Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, zajedno sa svojim vaspitačima su upriličili tradicionalni Defile ulicama našeg grada, ali i druge aktivnosti. Mališani iz bugojanskog vrtića danas su bili sretni što se i na ovakav način druže sa svojim vršnjacima.

Nakon druženja ispred prostorija Udruženja i crtanja pločnika, krenuli su u šetnju gradom noseći zanimljive transparente na temu “prava djeteta” kojim su željeli svojim sugrađanima pokazati ali i dokazati značaj djece u društvu.

pogledano 452 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri