Komemoracija povodom smrti prim.dr. Mustafe Strukara

Komemoracija povodom smrti prim.dr. Mustafe Strukara, šefa Službe za neurologiju i psihijatriju bolnice Travnik i nekadašnjeg načelnika općine Bugojno,  upriličena je u Kristalnoj sali općine Bugojno. O njegovom životu liku i djelu te nenadoknadivom gubitku za porodicu, grad i šire, govorili su njegovi prijatelji, radne kolege, najmiliji.

Nakon duge i teške bolesti u Bugojnu je preminuo prim.dr.Mustafa Strukar.S ciljem odavanja dužne počasti njegovom liku i djelima koja će ostati ugrađena u istoriju ne samo našeg grada već i Kantona, upriličena je komemoracija na kojoj se okupio veliki broj njegovih sugradjana, prijatelja, radnih kolega, najmilijih i svih poštovalaca ovog velikog čovjeka.

O životnom putu dr. Mustafe Strukara u uvodu je govorio Sead Karahodžić, šef Službe za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu dok je njegovom političkom angažmanu, tačnije obavljanju funkcije načelnika grada, ukratko govorio sekretar OV Bugojno Sead Pokvić. Dr.Mustafa Strukar je bio jedan od osnivača SDA u Bugojnu i predsjednik OO-e te je dao nemjerljiv doprinos u očuvanju i jačanju ciljeva na kojima počiva stranka, istakao je izmedju ostalog ispred OO SDA Bugojno Faruk Aganović Jupi.U ime Kantonalne bolnice Travnik, u kojoj je dr. Strukar obavljao funkciju šefa Službe za neurologiju i psihijatriju, na komemoraciji se obratio njegov radni kolega dr. Adnan Durek .

Odlazak rahmetli Mustafe Strukara je velik i nenadoknadiv gubitak za porodicu, grad i cijelu BIH-nu, istakao je izmedju ostalog u svom obraćanju načelnik Hasan Ajkunić.Dr. Strukar će ostati upamćen u historiji naše općine a i mnogo šire kao cijenjen i poštovan ljekar, čovjek, patriota , naglasila je u svom dirljivom govoru potpredsjednica FBIH-ne dr. Melika Mahmutbegović.Zahvalnost svima koji su uz njih u ovim najtežim trenucima, ali prije svega svom ocu na kojeg je uvijek bio i ostao ponosan, iskazao je ovom prilikom njegov sin Nedim Strukar koji se kratko obratio u ime ožalošćene porodice.

Svi prisutni na komemoraciji, imali su priliku upisati se u knjigu žalosti koja je bila postavljena u holu Kristalne sale. Dženaza rahmetli Mustafi Strukaru, nakon ikindije, klanjana je ispred Sultan Ahmedove džamije a ukop je obavljen na mezarju Jaklić.

pogledano 494 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri