Biser Rostovo: Posjeta predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti

Realizacija projekta „Biser Rostovo“  ušla  je u drugu fazu. Ovo radilište posjetili su  načelnik općine Hasan Ajkunić, te predsjedavajući OV i zamjenik predsjedavajućeg Igor Vrljić i Salih Gurbeta.

 „Biser Rostovo“ , budući sportsko-rekreativni centar, od kako su uradjeni vanjski radovi sve više privlači pažnju i običnih prolaznika svojom atraktivnošću, a ovo je i jedan od značajnijih projekata za cijelu regiju.

Istakli su to i predsjedavajući OV Bugojno, Igor Vrljić i zamjenik predsjedavajućeg Salih Gurbeta, koji su izrazili nadu da će ovo potaknuti i razvoj turizma ne samo u Bugojnu nego i Srednjobosanskom kantonu.

 Prema planovima objekt bi trebao biti pušten u funkciju krajem marta i sve se čini da se ispoštuju postavljeni rokovi istakao je koordinator projekta Asim Šahman.

-Sve će to zavisti i  od toga koliko će se moći raditi u zimskom periodu, a investitor je osigurao sredstva tako da su potpisani i ugovori za zahtjevne unutarnje radove - naglasio je Šahman.

Načelnik opine Hasan Ajkunić  izrazio je nadu da će se objekt završiti u predvidjenom roku i da će biti od velike koristi  lokalnoj zajednici, ali i cijeloj regiji.

Podsjetimo,  ovo je projekt  vrijedan 10 miliona eura. Izgradnja hotela sa savremenim spa centrom kao i sportske dvorane koštat će oko 8 miliona, dok će ostatak biti uložen u pomoćne objekte i terene koji će se kasnije graditi.

pogledano 1030 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri