Članice Udruženja „Donna“ obilježile Dan ružičaste vrpce

Pod sloganom „Nismo same, imamo Vas“, bugojansko Udruženje oboljelih i liječenih od karcinoma dojke „Donna“ obilježilo je Dan ružičaste vrpce.

Ružičastu vrpcu, simbol borbe protiv raka dojke i globalnih aktivnosti usmjerenih na podizanje svijesti o važnosti ranog otkrivanja ove maligne bolesti, članice Udruženja „Donna“ dijelile su svojim sugrađanima.

I ovom prilikom, pozvale su žene da redovno vrše samopreglede i kontrolne preglede mamografom i ultrazvukom kako bi bolest bila na vrijeme otkrivena, što je presudno za njeno izlječenje.

Karcinom dojke je vodeća maligna bolest kod žena od koje u svijetu godišnje oboli oko 1.600 000 žena. U BiH je godišnje oko 1.600 novootkrivenih slučajeva. Posebno zabrinjava činjenica, ističu medicinski stručnjaci, da je sve više oboljelih žena mlađe životne dobi. Primjetan je, u posljednje vrijeme, porast broja oboljelih muškaraca od karcinoma dojke.

pogledano 392 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri