Udruženje „Slatki svijet“ obilježilo Svjetski dan borbe protiv dijabetesa

14.novembar obilježava se kao Međunarodni dan borbe protiv dijabetesa, koji je ove godine posvećen ženama.

Bugojansko Udruženje djece i mladih oboljelih od dijabetesa „Slatki svijet“ tim povodom je organizovalo uličnu akciju mjerenja šećera u krvi. Akcija je organizovana u saradnji s Medicinskom školom, Domom zdravlja i CK Bugojno.

-Udruženje „Slatki svijet“ već treću godinu uličnom akcijom mjerenja šećera u krvi daje podršku oboljelim. S obzirom da je ove godine Svjetski dan borbe protiv dijabetesa posvećen ženama, uvažavajući muškarce, želimo dati punu podršku svim ženama, majkama i djevojčicama oboljelim od ove bolesti - kazala je Merima Idrizović, predsjednica Udruženja djece i mladih oboljelih od dijabetesa „Slatki svijet“.

Ulična kacija mjerenja šećera u krvi organizovana je i u Donjem Vakufu i Gornjem Vakufu-Uskoplju. Takodje, povodom Svjetskog dana dijabetesa Udruženje „Slatki svijet“ provodi i niz drugih aktivnosti. Vrši podjelu edukativnog materijala u bugojanskim osnovnim školama, a projekat „Da li vi imate šećer ?“ bit će realizovan u Trećoj osnovnoj školi. Jedna od aktivnosti je i predavanje o zdravoj ishrani za učenike Treće i Prve osnovne škole u Jakliću.

pogledano 331 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri