Snijeg pada i u Bugojnu, ekipe Čistoće 24 sata na terenu

Na području bugojanske općine u prvoj polovini dana palo je dvadesetak centimetara snijega. Saobraćajnice su prohodne, a nešto teže odvijanje saobraćaja je u prigradskim naseljima i seoskim mjesnim zajednicama.

Ekipe JKP „Čistoća“ od juče su neprestano na terenu i po riječima direktora preduzeća Emira Sarajlića, čišćenje snijega vrši se sa tri specijalna vozila grtalice- posipači.

-Bacili smo i znatne količine abrazivnog materijala i soli i vršimo čišćenje snijega sa saobraćajnica u gradskoj zoni, te prigradskim naseljima. Naravno prisutni smo i u svim mjesnim zajednicama gdje možemo doći sa našom mehanizacijom. Angažovali smo i male traktore za čišćenje trotoara, tako da i taj posao imamo u planu završiti u toku dana. Ukoliko padavine prestanu očekujem da u nedjelju imamo očišćene ulice u gradskoj jezgri i prgradskim naseljima, te selima gdje za to bude postojala najveća potreba- kaže direktor bugojanske Čistoće Emir Sarajlić.

Na prijevojima Rostovo i Koprivnica saznali smo, odvijanje saobraćaja je otežano, a dogodilo se i nekoliko saobraćajnih nezgoda.

pogledano 389 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri