Taekwondo klub Bugojno organizovao uspješnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi

U sklopu projekta „ Daruj krv, budi human i zdrav“ koji realizuje Taekwondo klub Bugojno, u KC „ Princeze Dževhere“ održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi .

Ovu humanu akciju kao i druge aktivnosti ,koje su provedene su sklopu projekta, podržalo je Federalno ministarstvo zdravstva . Akciji dobrovoljnog darivanja krvi, koju je u saradnji s Federalnim Zavodom za transfuzijsku medicinu realizovao Taekwondo klub Bugojno, odazvao se veliki broj naših sugradjana. Uz roditelje djece koja treniraju u ovom bugojanskom klubu, humanoj akciji odazvali su se dobrovoljni davaoci, gradjani, ali i mladi ljudi koji su krv darovali kako bi pomogli životno ugroženima.

Hamza Malbašić, predsjednik Taekwondo kluba Bugojno zadovoljan je odzivom gradjana i prikupljenim dozama ove dragocjene tečnosti.

-Od 93 osobe koliko se odazvalo akciji, krv je dalo njih 60. S obzirom da je projektom bilo planirano 50 jedinica krvi, ovaj broj je iznad prosjeka.Jos jednom zahvaljujemo svima koji su se odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi i izrazavano zadovoljstvo postignutim spjehom- kazao je Malbasic.

Takodje,naglasio je kako su sve planirane aktivnosti uspješno provedene u sklopu projekta „Daruj krv, budi human i zdrav“. Malbašić se zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji projketnih aktivnosti i najavio slične projkete i u buduće.

pogledano 905 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri