Forum mladih SDP BIH Bugojno organizovao akciju u centru grada

“Ostajmoovdje “naziv je akcije koja je danas upriličena u organizaciji  Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Općinske organizacija Bugojno.

S ciljem ukazivanja na probleme s kojima se mlade generacije u BiH susreću i zadržavanja mladih osoba u našoj zemlj,Forum mladih SDP BIH Općinske organizacije Bugojno, organizovao je akciju tokom koje su članovi SDP-a razgovarali s građanima o jednom od gorućih problema u BIH.

-SDP ima plan i jasno zacrtane ciljeve,a koji su vezani za zaustavljanje odlaska mladih iz BIH.Među ostalim, osigurati ćemo prvo radon iskustvo i praksu za sve mlade,uvesti ćemo poreske olakšice za privrednike koji zapošljavaju mlade ,omogućiti transparentije zapošljavanje mladih u javnom sektoru,a planiramo mladima dati i beskamatne pozajmice za osnivanje firmi – kazao je Dino Sijamija ispred Foruma mladih SDP Bugojno.

-Samo želimo osiguranje dostojanstvenog života za mlade u BiH,a ovo je aktivnost svih mladih, koji ne žele da odu iz svoje domovine,koji su se već odavno probudili i koji žele da u svojoj zemlji stvaraju budućnost - pojasnila je Vedrana Kisić Alagić, vijećnica SDP u OV Bugojno.

Tokom današnje akcije Foruma mladih SDP Bugojno,"Ostajemoovdje" predstavljen je program za mlade iz više sfera života,a među kojima su zapošljavanje, obrazovanje, kultura i sport, podizanje zdrave porodice, sigurnost te stambena politika.

Učesnici SDP-ove akcije u Bugojnu su ispisivali i razloge odlaska iz svoje domovine kao i ostajanja u BIH te imena mladih osoba koje su napustile BIH.

pogledano 384 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri