Potpredsjednica F BiH: Značaj projekata Vrbaski most i obilaznice u Bugojnu
U proteklom periodu dosta se radilo na stvaranju preduslova za izgradnju, sanaciju mosta na Vrbasu u Bugojnu  te stvaranju pretpostavki za izgradnju obiljaznice.
 
 Riječ je o projektima koji su trebali biti ranije realizirani, ali su se morali stvoriti preduslovi.
 -Projektat je ovo koji smo i ranije najavljivali. Uredjenje Vrbaskog mosta, sanacija  staroga mosta trebao  je biti realiziran prošle godine, ali zbog tehničkih problema  to nije bilo moguće pa se realizacija očekuje u ovoj godini. Ono što je važno je da je za sanaciju mosta i uredjenje Ulice Mahmuta Bušatli odnosno dijela Terzića obezbjedjeno oko 980 000 KM.
Kada je u pitanju obilaznica, donošenjem Zakona o akcizama,  otvorena je mogućnost realizacije kreditnih sredstava tako da je i realizacija ovog projekta izvjesna ali dinamika zavisi i od drugih faktora - naglasila je potpredsjednica Mahmutbegović.
pogledano 748 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri