Priča bivšeg ovisnika u programu TV Bugojno

Zabrinjavajujći su podaci Centra za socijalni rad Bugojno kada je u pitanju pojava droge na području našeg grada, bazirani na informacijama institucija koje se bave ovim pitanjem, i konkretnim primjerima s kojima se suočavaju u svom radu uposleni ove javne ustanove.

 

Još više upozorava činjenica da različita narkotička sredstva sve češće konzumiraju maloljetne osobe, koje nisu svjesne mogućih posljedica krivih poteza koje čine. 

Među onima koji plaćaju ceh jednog takvog maloljetničkog poteza je naš sugrađanin Rusmir Hajlaković, kojem je droga tokom višegodišnjeg konzumiranja uništila snove da završi fakultet, zaposli se, pomogne roditeljima i osnuje vlastitu porodicu, te se u velikoj mjeri odrazila na njegovo zdravlje, koje je danas vidno narušeno.

U “Priči bivšeg ovisnika” Rusmir govori o tome kako se “navukao” na drogu, i kroz što je sve prošao do trenutka kada je shvatio da mora prekinuti s tom lošom navikom.

Danas ima drugačija razmišljanja, i poruku mladima da je droga nešto najgore što se nekome može dogoditi.

Emisija je na programu TV Bugojno u ČETVRTAK (22. februar) u 21 sat.

pogledano 1005 puta
Označeno

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri