Demobilisani borci ne namjeravaju odustati od svojih zahtjeva

Mirnim okupljanjem u blizini autobuske stanice, demobilisani borci i danas su pružili podršku saborcima. Njihovi zahtjevi su jasni, traže ukidanje boračkih udruženja, utvrđivanje tačnog boračkog registra te uspostavu boračkog dodatka.

Nakon nedjeljne polusatne blokade na magistralnoj cesti Bugojno-Donji Vakuf, demobilisani borci i danas su pružili podršku saborcima. Njih 50-ak okupilo se u blizini autobuske stanice sa jasnim zahtjevima.

Svaki dan ćemo izlaziti, sve do ispunjenja naših zahtjeva koji su jasni, kao i naša poruka", kazao je jedan od učesnika protesta.

Ističe da borci ne namjeravaju odustati od svojih zahtjeva i da priče predstavnika vlasti, da se boračka prava ne mogu ostvariti, nisu istinite. "Naša prava se mogu ostvariti u roku od dva sata, samo treba malo volje", poručio je Emir Švraka.

Nakon mirnog protesta, demobilisani borci prošetali su gradom. Novo okupljanje najavili su i u narednim danima, ne otkrivajući detalje u vezi narednih aktivnosti koje će poduzeti.

pogledano 388 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri