Akcija Asocijacije žena  SDA Bugojno povodom 8.marta

Asocijacija žena Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Bugojno, u povodu obilježavanja 8.marta – Međunarodnog dana žena, na Gradskom trgu u Sultan Ahmedovoj ulici, danas je upriličila akciju u kojoj su skromnim poklonima obradovale sugrađanke.

Članice Asocijacije žena SDA Bugojno danas su mnoge sugrađanke obradovale poklonima unikatnih bočica rađenih dekupaž tehnikom. Po riječima predsjednice Asocijacije žena Amele Haračić unikatne poklone su u proteklom periodu izradile članice Sekcije za rukotvorine. Uz svaku unikatnu bočicu zakačena je i poruka koja govori o 8.martu – Međunarodnom danu žena.

Dok su brojne sugrađanke na štandu birale poklone u okviru današnje akcije predsjednica Asocijacije žena SDA Bugojno Amela Haračić i za sutra je najavila još jednu akciju. Kako je istakla riječ je o akciji koju je inicirala potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović a biće provedena sutra za žene korisnice Javne kuhinje u našem gradu.

pogledano 984 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri