Održana Skupština Udruženja građana "Porodice stradalih Vrbanja 1993."

U restoranu "Memix" održana je 10. Izvještajna Skupština Udruženja građana "Porodice stradalih Vrbanja 1993." Planirani dnevni red dopunjen je s još jednom- Informacijom o procesuiranju ratnog zločina na području Vrbanje, Crniča i Vrpeći.

Na samom početku, prisutnima se obratio predsjednik Skupštine UG "Porodice stradalih Vrbanja 1993." Salih Gurbeta. Nakon usvajanja dopunjenog dnevnog reda od strane članova Skupštine, pristupilo se imenovanju radnog predsjedništva, zapisničara kao i ovjerivača zapisnika.

Nakon kraće diskusije, usvojen je Izvještaj o radu Upravnog odbora, kao i Finansijski izvještaj o radu ovog udruženja za 2017. godinu.

Naglašeno je, također, da su svi prijedlozi Skupštine iz prošle godine uspješno realizovani, te izražena nada da će i Plan rada za 2018. godinu biti proveden na najbolji način.

Članovi Udruženja građana "Porodice stradalih Vrbanja 1993" i ove godine na prigodan način obilježit će godišnjicu od zločina nad nedužnim bošnjačkim civilima Vrbanje, naglasio je Mirsad Teskeredžić, predsjednik Udruženja građana  Porodica stradalih Vrbanja 1993. "

I ovaj put, s tog mjesta nadležnim institucijama na svim nivoima vlasti u BiH biće poslana poruka da se zločin u Vrbanji nikada neće zaboraviti.

pogledano 568 puta

O NAMA

RTV Bugojno smještena je u prostorijama KSC-a. U ovom preduzeću trenutno je 18 stalno zaposlenih lica. Ova ekipa realizuje zajednički cjelodnevni radio i TV program, koji je dobro prepoznatljiv medju gledaocima i slušaocima ove regije.

Opšrnije...

Partneri